Internationale contacten

Buitenlandse gasten op bezoek? Klanten, prospects, of collega’s uit buitenlandse filialen met wie de communicatie niet van een leien dakje loopt? Bij internationale -al dan niet zakelijke- contacten speelt niet enkel de taal ons parten, maar ook de impact van culturele verschillen is niet te verwaarlozen. Aangezien ik vele jaren actief was (en nog steeds ben) in een bedrijf dat zich op de Russische markt richt, denk ik een meerwaarde te kunnen bieden op het vlak van zakelijke contacten met Rusland. Ook de Spaanse cultuur heeft voor mij weinig geheimen. Sinds ik er op mijn 18-de een jaar verbleef, is Pamplona voor mij mijn tweede thuis en Spanje mijn tweede moederland.

Bovendien ken ik het reilen en het zeilen binnen een bedrijf. Door de opleiding International Management Programme die ik bij de Vlerick Business School volgde, heb ik een duidelijk beeld van alle aspecten van internationaal zakendoen.

Taal, cultuur en kennis van zaken : drie ontegensprekelijke troeven om u bij te staan bij het ontvangen van uw internationale gasten.